Activiteiten

GeoFort biedt vele mogelijkheden voor activiteiten, bedrijfsuitjes en innovatieve sessies op het historische fortterrein. We bieden een combinatie van serieuze, sportieve en creatieve activiteiten. Zodra je bij het fort de brug over bent, betreed je een oase van rust. Door de combinatie van historische gebouwen en het uitdagende buitenterrein is GeoFort dé locatie om te teambuilden. Zowel binnen als buiten. Overdag of ‘s avonds. GeoFort biedt mogelijkheden voor alle jaargetijden.

Om de dag compleet te maken, kunt u terecht bij ons eigen restaurant voor uitstekende cateringmogelijkheden. Combineer uw activiteit met een streeklunch, borrel en/of BBQ.

Bekijk hieronder het aanbod. Download het uitgebreide activiteitenboek en bekijk voor een impressie van de activiteiten het fotoalbum.

 

Meer informatie of reserveren?
Neem contact op met onze front office, 0345 – 630 480 of vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Battle of Elements

De strijd barst los bij GeoFort! Wie beschikt over de juiste combinatie van kracht, tactiek en doorzettingsvermogen? De Battle of Elements is een actief elementenspel, waarbij je in teams van 4 à 5 personen verschillende spelonderdelen tot een goed einde moet volbrengen. Ga aan de slag met wereldballen en bommen, zoek geblinddoekt je weg door het doolhof of schiet met een blaaspijp op de wereldkaart. In totaal zijn er 10 elementen waaruit je 6 onderdelen kunt kiezen. Wie wint de strijd der elementen?

Duur: Ongeveer 2 uur (minder is mogelijk)
Doel: teambuilding, fun
Locatie:binnen en buiten
Aantal: minimaal 8 tot 60 personen
Prijs: op aanvraag

Workshop MissingMaps

Een goede kaart is helaas nog niet vanzelfsprekend. Veel gebieden van de wereld zijn letterlijk nog niet in kaart gebracht. Juist in de meest kwetsbare gebieden zijn betrouwbare kaarten hard nodig. Op deze manier worden organisaties zoals het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen geholpen om snel en effectief in te grijpen bij rampen in ontwikkelingslanden.

Draag zelf uw maatschappelijke steentje bij om ontwikkelingslanden in kaart te brengen.

Duur: 1,5 uur
Doel: de kracht van open data ervaren
Locatie: binnen
Aantal personen: 8 – 45 per keer.
Prijs: op aanvraag

Workshop Schieten op de kaart

Wie heeft stalen zenuwen, kan zich het beste concentreren en heeft het scherpste oog?

Onder leiding van een enthousiaste instructeur leer je om te gaan met een handboog. Wanneer iedereen heeft ingeschoten barst de strijd los. Opperste concentratie is vereist. Per persoon moet je zoveel mogelijk punten bij elkaar scoren. Wie wordt de winnaar?

Duur: 1-1,5 uur
Doel: teambuilding, fun
Locatie: buiten
Aantal: 5 – 60 personen per keer
Prijs: op aanvraag

Drone workshop

Vlieg als een vogel over GeoFort en de Nieuwe Hollandse Waterlinie en zie een fort zoals je het normaal niet ziet.

In deze workshop leer je de beginselen van het vliegen met een drone. Naast theoretische kennis, veiligheid en Nederlandse regelgeving ga je ook daadwerkelijk oefenen met één van de drones die voor je klaarstaat.
Eénmaal in de lucht ervaar je hoe eenvoudig het is om een drone te besturen en raak je al snel verslaafd aan de prachtige beelden die je kan maken van de omgeving.

Tijdens de workshop is er voldoende vliegtijd voor alle deelnemers en we sluiten af met een groepsfoto vanuit de lucht.

Doel: Teambuilding, Fun
Aantal personen: 10 – 50 personen (meer in overleg)
Duur: 1 – 1,5 uur
Prijs: op aanvraag

XY match

Maak brainstormen levendig! Op verschillende punten op het forteiland hebben we virtuele ‘logo’s’ hangen waaraan u uw eigen stellingen en vragen hangt. Met een smartphone in de hand kunnen groepjes al wandelend discussiëren en de vragen met twitterberichten beantwoorden. Real-time komen alle antwoorden binnen. Bespreek achteraf de antwoorden of welk team heeft de meeste goede antwoorden?

Duur: ca. 1 uur
Doel: brainstormen, fun
Locatie: binnen en buiten op fort
Aantal personen: 10-150
Prijs: op aanvraag

GPS tekenen

Maak levensgrote tekeningen met behulp van GPS. Hoe dat kan? Teken eerst een patroon op de kaart. Vervolgens wordt dit patroon gelopen op het forteiland. De GPS registreert de wandeling. Na afloop wordt de tekening en de track vergeleken. De winnaar van de mooiste GPS tekening krijgt een prijs.

Duur: ca. 1,5 uur
Doel: teambuilding, fun
Locatie: buiten op fort
Aantal personen: 10-25
Prijs: op aanvraag

BirdBeep

GeoFort is omringd door natuur. Overal hoor je vogels.

Maar welke vogels vind je hier eigenlijk? Waar zitten ze? En hoeveel zijn het er? Met de BirdBeep app werk je samen met andere vogelspeurders en verzamelt iedereen data over de vogels op het fort. Dat proces noemen we ‘crowdsourcing’. Met elkaar kunnen we veel meer data verzamelen dan een individu. Met het spel BirdBeep ga je als team met elkaar de uitdaging aan: wie vindt de meeste vogels en weet ze correct te benoemen?

BirdBeep is een spel in de GeoFort App. Download voor je bezoek de app. Android of iPhone.

Escape room

Jij hebt je aangesloten bij het verzet. Helaas ben je opgepakt bij een razzia. Je bent meegenomen naar een oud en verlaten fort vol met smalle gangetjes, donkere tunnels en verborgen kamertjes.

Je staat met jouw mede verzetsstrijders te wachten op wat komen gaat. Je kijkt om je heen. Geen enkele mogelijkheid om te ontsnappen. Je handen geboeid op de rug. Compleet weerloos in deze hel.
De Duitse officier is genadeloos en absoluut geen lieverdje. Schreeuwend en dreigend jaagt hij verzetsgroepen de stuipen op het lijf.

Gebruik je ruimtelijk inzicht en zoek geografische verbanden.
Weet jij te ontsnappen?

Duur: 1 uur
Locatie: binnen
Maximaal 7 personen per keer / groep
Prijs: €150,- per groep (excl. btw)

Historische rondleiding

Samen met een gids maakt u een wandeling over het forteiland, langs en in de gerestaureerde bouwwerken. De geschiedenis van ‘Fort bij de Nieuwe Steeg’ van de Nieuwe Hollandse Waterlinie komt weer even tot leven in het verhaal van onze rondleider.

Doel: informatief historisch en modern
Duur: 1-1,5 uur
Locatie: binnen en buiten op fort
Maximaal 20 personen per groep
Prijs: €100,- per groep (excl. btw)

Passend schoeisel is voor deze rondleiding wel gewenst aangezien het buitenterrein niet overal verhard is.

Lezing “van oud fort naar GeoFort"

Ook zo benieuwd hoe een oud verlaten fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie “omgetoverd” is tot GeoFort en welke inspanningen daar zoal voor geleverd zijn? Dan neemt de directeur van het fort Willemijn Simon van Leeuwen je mee in het verhaal vertaald als een game met levels.

Deze lezing geeft u een uniek “kijkje in de keuken” van GeoFort als het gaat om uitdagingen en besluitvorming.

Doel: informatief
Duur: 1-1,5 uur
Locatie: binnen
Prijs: €150 (excl. btw)

Rondleiding Geo en Fort

Combinatie van historische rondleiding en het museum GeoFort.

Doel: informatief, historisch en modern
Duur: 1-1,5 uur
Locatie: binnen en buiten op fort
Maximaal 20 personen per groep
Prijs: 100 euro per groep (excl. btw)

Passend schoeisel is voor deze rondleiding wel gewenst aangezien het buitenterrein niet overal verhard is.